Na 17 jaar als activiteitenbegeleider voor mensen met een lichamelijke handicap te hebben gewerkt slaat de midlife-crisis ongenadig toe en is het tijd voor wat nieuws. 

Het afgelopen decennium ben ik in mijn vrije tijd al veel bezig geweest om concepten te bedenken/ uit te werken voor anderen en voor mijzelf op allerlei gebieden. Veelal hield het verband met muziek, bandjes en festivals, maar de laatste jaren verschuift het accent langzaam naar een overall vormgeving in verschillende disciplines.

Muziek is grotendeels de drijfveer in mijn leven. Als muzikant in bands als seanpenn (drums, zang en sequences), Lou Patty (drums), Toe Maar (toetsen en zang), Atomic B. (drums) en als gastmuzikant bij o.a. Disabuse (toetsen en sequences) en Dana (drums) die mij in 2011 allebeide op de Zwarte Cross-podia brachten.

Muziek was ook bijzonder aanwezig in de lichtelijk bizarre cabaret-act "Dinant en Daafit" dat ons tussen '97 en '99 door heel Nederland bracht van Lowlands tot het RTL-programma StudentTalent, van de kermis in Lutjebroek tot Racism Beat it in Spaarnwoude.

Wederom muziek als DJ in de roemruchte alternatieve club PamPam in Groenlo, waar ik de liefde voor de jonge alternatieve Achterhoekse muziekscene heb opgelopen, in eerste instantie door het contact met de vele creatieve kids en later het organiseren van "The Anarchy Zone" live-zondagmiddagen.

Muziek als belangrijke peiler onder de Harrie de Helikopterman animaties die ik in 2005 voor een videoscherm op Lowlands maakte. Harrie is nog steeds een terugkerend concept (zie deze website) onder tal van activiteiten. Op mijn verlanglijstje staat het uitbrengen van een Harrie de Helikopterman-boek voor kids met een stevig volwassen ondertoon. (eigenlijk voor mijzelf dus)
Dankzij Harrie ben ik mij stevig gaan interesseren voor het briljante ontwerp- en animatieprogramma "Flash". Het gros van de illustraties op deze site zijn daarmee gemaakt.

Sinds enkele jaren organiseer ik de "Orkaan van het Oosten". Een bandcompetitie voor Achterhoekse jonge bands. In eerste instantie nog onder de vlag van verschillende Jongerenwerk-organisaties, maar sinds afgelopen jaar eigenlijk volledig onafhankelijk (onder Helikopterman Produksjuns) met als doel iets voor de Achterhoekse jongeren te betekenen volledig met gesloten portemonnee georganiseerd en met supermedewerking van enkele bijzonder creatieve vrienden zoals Roy's Kitchen, Sanne Steenbreker en Jasper Muziek.

Bovenstaande ervaringen hoop ik nu mee te nemen in mijn post-zorginstellingen-leven in het runnen van Helikopterman Produksjuns. Een productie-bedrijfje voor vormgeving, video en toffe ideeën..........

jezus......... meer dan genoeg over mij. :)