De zaterdag-aftermovie voor de Dansvloer van de Zwarte Cross. Opdracht: elke dag aan het einde van de programmering een aftermovie klaar hebben van de Dance-weide van de Zwarte Cross 2013.

Een enerverende klus waarvoor ik backstage een caravan met mijn montage setup tot mijn beschikking had. In een constante flow van filmen en monteren kreeg ik het voor elkaar om 's nachts een aftermovie online te kunnen zetten en de artiesten die nog backstage rondhingen de footage van hun optredens te tonen.

Een erg toffe ervaring.

Meer aftermovies van de Dansvloer hier.

Jaarlijks wordt de Orkaan van het Oosten georganiseerd, een Achterhoekse bandcompetitie. De 4 finalebands nemen een demo op bij Roy's Kitchen in Kotten-Winterswijk. Voor elke band maak ik een clip bij een van de nummers.

Deze clip is gemaakt voor The Cool Trick, een jongehonden punk'nroll-band uit Neede.

Om het nummer een beetje de strip-uitstraling te geven die ik zelf meende te horen in de tekst heb ik gekozen voor comic-achtige illustraties die het verhaal van "The Hollekies" moeten ondersteunen.

Lekker "ollerwats" zwart-wit met knallend rode accenten........

meer Orkaan van het Oosten clips hier!

Mijn "core-bussines": bandjes filmen in hun natuurlijke habitat. Wederom met minimale middelen. Bij voorkeur film ik de hoofdmoot met mijn spiegelreflex-camera, neem het geluid op met een Zoom H4N strategisch in de zaal opgesteld en geef bij tijd en wijle handzame cameraatjes aan willekeurige mensen in het publiek voor de nodige multicam-shots.
dit geeft vaak (zeker voor mijzelf) verrassende resultaten en zorgt ervoor dat geen een video er hetzelfde uitziet.

Deze promo-video is voor de Achterhoekse Balkan-feestband "Balkanari and the G.O.D" opgenomen in Oerkroeg Schiller in Aalten waar de sfeer altijd tof is, het geluid altijd goed en het licht geweldig.......

Eentje uit de oude doos, waar ik het editten nog helemaal moest uitvinden, maar daarom niet minder interessant.

OBS de Kolibrie in Winterswijk gooit elk jaar de groep 8 kinderen letterlijk uit school als de zomervakantie begint.
Dit leek me een mooie gelegenheid om wat te experimenteren met verschillende edit-technieken.

Dit is de clip die ik het in tweede jaar schoot (van de eerste clip vind ik de resolutie te laag om hier te laten zien). De clip van het eerste jaar trok de aandacht van SBS6 die (zoals te zien in deze clip) zelf ook kwamen filmen en enkele edit-dingetjes uit mijn clip kopiëerden voor hun reportage.
Vleiend........

Uit de enorme berg footage die ik geschoten heb tijdens de Zwarte Cross (zie eerste clip op deze pagina) heb ik nog een aantal clips kunnen monteren die op 1 act toegespitst waren, zoals in dit geval de Berlijnse DJ T.Raumschmiere.

In overleg met T.Raumschmiere heb ik daarvoor een track gebruikt van een project van zijn eigen platenlabel "Shitkatapult".

Anders dan bij het filmen van DJ's in het algemeen gebeurde er bij T.Raumschmiere genoeg op het podium om iets met een spanningsboog te kunnen monteren.

Een wat vroeger experiment die ik hier vooral voor het concept wil laten zien. Technisch zou ik het nu volledig anders aanpakken, maar het idee vind ik nog steeds tof.

Wumme is singer-songwriter-project van de Winterswijkse Willem Tiemens. Hij vroeg mij een clip te maken bij het wereldverbeter-thema van dit nummer.

Met een fotolijstje van de Xenos, een inelkaar geknutselde houten constructie, een hoop welwillende Winterswijkers en een simpel idee had deze clip een productiebudget van € 4,99 ................

En er zitten ook nog eens een paar mensen in die mij bijzonder dierbaar zijn..........

Jouw clip binnenkort ook in mijn Portfolio? Neem contact met me op!